Η εκδήλωση αναβάλλεται, θα ανακοινωθεί σύντομα νέα ημερομηνία
ΔΙΑΛΕΞΗ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
Από τον Τάσο Παγγίδη
Οινολόγος - Sommelier
Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
17.00 - 21.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Mε την υποστήριξη του Η&Μ, Heritage&Museums, Athens, Paris, NY
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 17.00 ο Οινολόγος - Sommelier Τάσος Παγγίδης θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διαλέξεις για το κρασί στην Αρχαιότητα αλλά και για το κρασί του καλοκαιριού, της εποχής που τόσο αγαπάμε στη χώρα μας.
Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία σε διάφορες ποικιλίες κρασιών.
Η διάλεξη - γευσιγνωσία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Η&Μ, Heritage&Museums, Athens, Paris, NY.
Λίγα λόγια από τον Τάσο Παγγίδη
«Έχουμε την τύχη να ζούμε στην Διοσυνιακή Ελλάδα, με την διαχρονικότερη οινική ιστορία σε όλο το κόσμο,με μοναδικές εξωτικές ποικιλίες κρασιού που δεν συναντάμε πουθενά αλλού παγκοσμίως.Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο οι Έλληνες αρχίζουν και προτιμούν το κρασί ενώ και ο οινοτουρισμός έχει αναπτυχθεί με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σκοπός μου είναι να προσκαλέσω τον κόσμο σε ένα ταξίδι αρωμάτων, γεύσεων και γνωριμίας με την οινική μας ιστορία και τον ρομαντικό και θαυμαστό κόσμο του κρασιού με σωστό τρόπο μέσα απο σεμινάρια οινογνωσίας και γευσιγνωσίας και θεματικές διαλέξεις».
Διάλεξη Α:
"Κρασί: από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα"
Τρόποι που έφτιαχναν κρασί στην Αρχαία Ελλάδα , κάποιοι από αυτούς παραμένουν σχεδόν ίδιοι και σήμερα . Στη διάλεξη θα αναφερθούν αρχαίες ποικιλίες που διασώζονται μέχρι σήμερα, αλλά και χαμένες ποικιλίες που θεωρούνταν εξαφανισμένες. Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι μια έκπληξη για όλους που θα το παρακολουθήσουν.
Διάλεξη Β:
«Κρασιά του καλοκαιριού»
Μια διάλεξη με εικόνες ,αρώματα και γεύσεις γεμάτες καλοκαίρι και Ελλάδα."
Κόστος συμμετοχής: 30€ ανά διάλεξη
Πληροφορίες: www.mcf.gr & 210 34 18550
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)
Διάλεξη Β: 19.00
«Κρασιά του καλοκαιριού»